IMG-LOGO

Verspreiden van 11.000 flyers met lintje


In de periode voor 12 mei verspreiden we deze flyer, met een blauw awareness-lintje eraan. Deze flyer is een initiatief van 12ME, ME-vereniging, CVS-contactgroep, Wake-up Call Beweging, Millions Missing en ME-gids.net. Met dank aan Dimitri Van Paepegem voor het ontwerp.

IMG

9 mei: lotgenotenbijeenkomst in Dendermonde


Een activiteit van de CVS-contactgroep. Zij organiseren zowel in Oost als West-Vlaanderen lotgenotenbijeenkomsten voor personen met cvs/ me. In een veilige en respectvolle sfeer kan je hier samen met lotgenoten ervaringen, ideeën, literatuur en tips uitwisselen. De bijeenkomst van 9 mei gaat door in GC De Boomgaard, Papiermolenstraat 3-5 in Dendermonde. Aanvang: 14u. Inkom 2,50 voor niet-leden en leden gratis . Drank en een versnapering zijn inbegrepen. Meer info: https://www.cvscontactgroep.be

IMG

10 mei: optreden Pyromaan in café Koepuur Gent


Deze avond is gratis en start om 20u in café Koepuur, Coupure Links 651 in Gent.
Met deze groep hebben we het neusje van de zalm binnengehaald. Bij de eerste noten zal het kot in de fik schieten. Ben De Vriendt (gitaar, zang), Lieven Rottiers (bas) en Rudy De Kinder (drums) zorgen als drie doorwinterde en veelzijdige muzikanten voor een magisch vuurwerk op ieders podium, waarbij menig toehoorder telkens weer in volle extase ontvlamt. Je bent gewaarschuwd.
PYROMAAN vindt zijn oorsprong in de Dendermondse streek en brengt Nederlandstalige nummers met eigen materiaal. Geen pluche pop, maar songs die je bij de keel grijpen en net zolang blijven knijpen tot je er duizelig van wordt. Wat later overblijft is pure voldoening en zwartgeblakerde grond met daarin het handschrift van "DE PYROMAAN".
Check hier hun facebookpagina , daar staan verschillende filmpjes. Het zou ons niet verbazen als je direct fan bent. https://www.facebook.com/pyromaanband
Dit optreden wordt georganiseerd in kader van 12ME met als doel meer bekendheid te geven aan ME/cvs. We zijn dankbaar voor het warm gebaar van deze groep.
link naar het facebook-event: https://www.facebook.com/events/2297566750520254

IMG

10 mei: bekroonde docu Unrest over ME in Assenede


- 19u15: Deuren open
- 19u45: Introductie door Gunther De Bock, bestuurslid van de Wake-up Call Beweging
- 20u00: Start film (Unrest)
Krekenland/ Fiola, Schoolstraat 3, Assenede.
Inkom: 2 euro. (incl gratis shirt van WUCB, zolang voorraad strekt)
Unrest is een aangrijpende (en bekroonde) documentaire over ME/cvs-patiënt Jennifer Brea, die vanuit haar bed haar leven en dat van medepatiënten in beeld brengt. Na een stevige koortsaanval geneest de getalenteerde Harvard-studente niet helemaal. Integendeel, ze blijft uitgeput en kan soms weken haar bed niet uit. Pas na lange tijd krijgt ze de diagnose 'Myalgische Encefalomyelitis', oftewel het Chronisch Vermoeidheidssyndroom. Vanuit haar ziekbed legt ze contact met lotgenoten over de hele wereld en laat op een hartverscheurende manier zien hoe ME met een zware hamer op het leven inbeukt.
Luc De Rocker verzorgt voor en na de film en in de pauze een rustige muzikale opluistering met akoestische gitaar.
Er zal ook een standje zijn met handgemaakte kunstwerkjes gemaakt door personen met ME, zoals awareness-sleutelhangers en vergeet-ME-nietjes. Eveneens wordt het werk van Fennine De Weerd geëxposeerd, die de problematiek van ME/ cvs treffend in beeld brengt.
Met dank aan Krekenland/ Fiola, Wake-up Call Beweging en Millions Missing!
link naar het facebook-event: link naar het facebook-event: https://www.facebook.com/events/2030824510337768

IMG

11 mei Millions Missing actie in Gent


Van 14u tot 17u gaat onder de stadshal op het Emiel Braunplein in Gent een stille manifestatie van Millions Missing Gent door. Een 50-tal schoenenparen vertegenwoordigen er de miljoenen mensen die wereldwijd aan deze ziekte lijden en wegens hun symptomen niet kunnen deelnemen aan het dagelijkse leven. Vandaar de naam ‘Millions Missing’.
Bij elk schoenenpaar staat een bordje met een getuigenis van een patiënt. We voorzien ook een aantal informatieve pancartes en een 10-tal bereidwillige flyeraars die passanten een woordje uitleg geven. Als afsluiter brengen vrijwilligers en sympathisanten een intiem protestlied.
Millions Missing is een concept dat wereldwijd in tal van steden wordt uitgevoerd en een sterke sensibiliserende waarde heeft door de sprekende kracht van de uitgestalde schoenen. In 2018 waren er Millions Missing events in meer dan 100 steden, waaronder Los Angeles, Berlijn, Manchester, Helsinki, Amsterdam en Diest.
Link naar het facebook-event: https://www.facebook.com/events/413009072840964

IMG

12 mei `ME in woord en beeld`, kunstexpo in Gentbrugge


Van 13u tot 17u in de oude brandweerkazerne in Gentbrugge, Peter Benoitlaan 78-80. Gratis.
Deze expositie bevat werken van personen met de ziekte ME/ cvs en hun naasten. Op een zinnenprikkelende wijze krijg je een beeld van deze vaak onzichtbare ziekte. De kunstenaars nemen je mee in hun belevingswereld en houden ook de kijker een spiegel voor. Kunst is voor velen van hen een uitingsvorm en ventiel in het omgaan met het verlies van hun mogelijkheden en de zoektocht naar een aangepast bestaan. Er is werk te bezichtigen van kunstschilders, fotografen, dichters, glaskunstenaars, bloggers, tekenaar, textielkunstenaar, illustrator, mixed-media artiest, stenenschilder en een keramist. Ook zal er een gezamenlijk object tentoongesteld worden waar meer dan 30 personen met ME aan bijgedragen hebben.
Het doel van deze expo is om mensen kennis te laten maken met de ziekte ME en om kunstenaars met ME een kunstig platform te geven. De expo is een pop-up evenement van één dag. Het zou daarom kunnen dat het wat minder strak en gestroomlijnd is dan dat je gewend bent. De locatie, de oude brandweercentrale is ook een wat alternatievere, karaktervolle oude setting. Maar de visuele boodschap van deze kunstenaars op wereld-ME-dag is daardoor niet minder krachtig.
Voor de huis- en bedgebonden personen met ME die niet aanwezig kunnen zijn, maar ook graag een kijkje nemen, zullen we de dag nadien op onze facebookgroep een fotocollage plaatsen.
link naar het facebook-event: https://www.facebook.com/events/2305834226367386

IMG

12 mei optreden Art-tyst Sander Billen in Gent


Deze jonge getalenteerde muzikant zingt nummers waarbij hij zichzelf begeleid op piano en gitaar. Een rustig luister concert dat alle leeftijden kan raken.
12 mei in Santo (oude brandweerkazerne) Peter Benoitlaan 78, 9050 Gentbrugge
https://www.facebook.com/events/1663206897156009

IMG

12 mei: coMEdy-avond in café Koepuur Gent


Deze avond is gratis en start om 21u in café Koepuur, Coupure Links 651 in Gent.
Op wereld ME-dag vragen wij aandacht voor deze de ziekte ME/ cvs op een ludieke manier met een mooie line-up.
Peter Vermersch is met zijn visuele humor een groot talent. Hij werd genomineerd als beste straattheater act in het straattheaterfestival te Lokeren waar hij opgemerkt werd tussen andere internationale acts.
Kris Van Spitael, droger dan een woestijn, werd al in verschillende zalen met oorverdovend applaus onthaald. Won Comedy@Represent 2010, REeTROck's Got Talent 2010 en was finalist Commeere Comedy Cup 2012 en won juryprijs n°2 Commeere Comedy Cup 2014.
Met Lisa DHondt hebben we een sterke vrouw in huis gehaald, zij won de eerste editie Coupe Comédienne en zal een aanslag zijn op de lachspieren.
De MC voor deze avond is Bert Neyens.
link naar het facebook-event: https://www.facebook.com/events/213912816226631

IMG

12 mei: Rock for ME: optreden Guy Swinnen in Diest


Een gratis activiteit van Millions Missing België en MEAction.
Voor de wereld dag ME/CVS en Fibromyalgie, zal Guy Swinnen ism Yves Verthongen een optreden verzorgen op de Kaai te Diest op zondag 12 mei rond 15:00 uur.
Het is ook moederdag, dus breng je moeder ook zeker mee.
Link naar het facebook-event: https://www.facebook.com/events/405443206670119

IMG