IMG-LOGO

Rock ME for life

Wat is ME


ME (Myalgische Encefalomyelitis) is een ernstig invaliderende multisysteemziekte. Het wordt ook wel CVS genoemd (Chronisch Vermoeidheids Syndroom). Er wordt geschat dat ongeveer 25.000 mensen in België ME/ CVS hebben. De klachten van uitputting, krachtsverlies, overprikkeling, pijn, concentratieverlies, etc.. hebben een grote impact op iemands leven en zelfstandigheid. Sommigen kunnen nog redelijk meedraaien mits aanpassing en doseren. Er is ook een aanzienlijk deel dat niet meer kan werken, in een rolstoel zit of zelfs geheel bedlegerig is. Een nacht goed slapen is meestal niet verkwikkend. Tot op heden is de klassieke geneeskunde niet toereikend. Radeloze patiënten met veel pijn en een lage levenskwaliteit zoeken daarom hun heil bij verschillende soorten artsen en dure behandelingen in de hoop op herstel. Er is nood aan degelijk onderzoek en gepaste behandelingen die betaalbaar zijn voor iedereen. Dit laatste wordt mooi verwoord door Annelies Vanbelle in haar opiniestuk ( http://aaavanbelle.blogspot.com/2017/10/opinie-beste-artsen-haal-mecvs-uit-de.html ) .

IMG

Wie ben ik?


Zelf heb ik (Dascha) helaas ook ME/ CVS en weet daardoor uit ervaring hoe groot de impact op iemands leven en omgeving is. Ik voel me vaak machteloos dat ik het leven zoals ik dat kende niet meer kan leven. Ik hoop op verbetering van mijn situatie en om weer wat voller in het leven te kunnen staan. Ondanks mijn klachten wil ik blijven zoeken naar wat nog wél gaat om mijn levenslust en passie tot uiting te brengen. In het schilderen van stenen heb ik op mijn eigen tempo een uitlaatklep gevonden. Het geeft meer kleur aan mijn dag. En nu ik deze hobby kan verenigen met het goede doel om meer bekendheid aan deze ziekte te geven en geld op te halen voor de ME-vereniging, geeft mij dat grote voldoening. Ik heb veel praktische en emotionele steun van familie, vrienden en buren. Zowel in het dagelijks leven alsook bij deze actie. Samen met dierbaren uit mijn omgeving heb ik ‘Rock me for life’ vormgegeven en tot leven gebracht.

IMG

Met dank aan


Mijn dank gaat uit naar mijn man Jens Acke voor al zijn steun en voor het opzetten van deze professionele website en de facebookpagina. Naar mijn ma Lizzy en tante Yvonne voor hun enthousiasme om samen met mij rock me for life vorm te geven. Naar mijn pa Tijn voor zijn tips en het stenen-vervoer. Naar mijn vriendin Karolien voor de promotie en logistieke ondersteuning. Ook een dikke merci aan de Academie Arendonk ( http://www.academiearendonk.be ) voor de promotie en om jullie leerlingen in de gelegenheid te brengen aan deze actie mee te schilderen.

En natuurlijk niet te vergeten de stenenschilderaars voor hun prachtige creaties: Bert Vuylsteke-Asit Graffity Productionsz ( https://bertvuylsteke.webs.com ), Yvonne Smits, Britt Raes en haar vriendinnen, Lizzy, Hans Smits, Philip Smits, Ilse Heip ( http://www.huisheip.moonfruit.com ):), Jens Acke, Annelies Duellaert, Nina Koevoets, Saartje Wilms, Marieke, Annette De Wit, Marja, Lia Toorenman, Anjo Van Baars, Tilly Gooskens, Kim v/d Velden, Dominique Henin, Marcel Hesp, Emy Timmermans, Marie-Christine Puywbroek, Mette Goele, Corry Goossens, Dionne Van Sommere, Sonja van Tilburg, Maria Slegers en Madelon De Graauw. Bedankt ook aan de allerkleinsten voor hun vrolijke bijdrage: mijn nichtje Marente Meester (6) en mijn zoontje Oscar Acke (3). Trots op jullie! (mail me als de naam die bij de steen vermeld staat niet juist is)

IMG