Info over ME/CVS

Myalgische Encefalomyelitis/Chronisch Vermoeidheidssyndroom (ME/CVS) is een chronische ziekte die extreme uitputting en cognitieve beperkingen veroorzaakt.

 ME/CVS ontstaat vaak na een infectie en wordt soms omschreven als een eeuwigdurende griep, één waar je zelfs na vele jaren niet van af geraakt. 

Naar schatting zo’n 20.000 tot 30.000 personen in België lijden aan deze aandoening. De meerderheid is niet meer in staat een job uit te oefenen en een kwart is volledig huis-of bedgebonden. ME-patiënten verdwijnen vaak uit het publieke leven waardoor de ziekte onzichtbaar blijft. 

Meer weten?

Op onderstaande pagina’s vind je een overzicht met informatie over ME/CVS. Er zijn langspeelfilms, YouTube-filmpjes, boeken, factsheets en wetenschappelijke artikelen die in duidelijke taal uitleggen wat ME/CVS precies inhoudt. We hebben ook een handige Frequently Asked Questions (FAQ) pagina die je kunt consulteren. Klik op één van onderstaande afbeelding om meer te weten te komen.

Films
Boeken
Documenten
FAQ

Bekijk ook onze flyers en factsheets die op beknopte wijze de belangrijkste feiten over ME/CVS weergeven. Handig om af te drukken of om als flyer te gebruiken.