Flyers en factsheets

12ME ontwierp in oktober 2020 een eigen flyer en factsheet voor. We hopen met deze twee documenten ondersteuning te bieden aan eenieder die met creatieve acties ME/CVS onder de aandacht wil brengen. Je kunt de flyer en factsheet ook afprinten en gebruiken om vrienden en kennis te informeren over ME/CVS.

De flyer (in A5-formaat) geeft op beknopte wijze de belangrijkste feiten over ME/CVS weer: wat de ziekte inhoudt, hoe vaak het voorkomt, of er een behandeling is etc. Het document is vooral bedoeld om mensen te informeren die nauwelijks of geen achtergrondkennis hebben over ME/CVS. We hopen deze flyers telkens beschikbaar te maken bij onze toekomstige 12ME-acties. 

De factsheet (in A4-formaat) heeft een langere tekst en biedt antwoord op de voornaamste vragen over ME/CVS: ‘hoe wordt de diagnose gesteld?’, ‘hoe vaak komt het voor?’, ‘wat is de oorzaak?’ etc. De factsheet bevat ook een uitgebreide bronvermelding met 61 wetenschappelijke referenties. Zo kan de lezer meteen verder informatie opzoeken en de studies bekijken die onze uitspraken over ME/CVS staven.