Geld voor onderzoek

12ME zamelt geld in voor wetenschappelijk onderzoek naar ME/CVS. We hopen dat  de achterliggend oorzaak van de ziekte zo beter begrepen wordt en er snel een effectieve behandeling beschikbaar komt. Wij storten onze fondsen door naar wetenschappers of professionele onderzoeksorganisaties die ME/CVS bestuderen zoals het Open Medicine Foundation. Je kunt onze missie steunen door te storten op ons rekeningnummer: 80 6511 7929 2277. 

Donaties van 12ME aan wetenschappelijk onderzoek naar ME/CVS
€52.561,59

Trooper!

Trooper is een online platform waarmee men geld kan inzamelen voor een vereniging naar keuze. Verschillende webshops hebben zich bij Trooper aangesloten en storten een percentage (gemiddeld 5%) van je aankoopbedrag door naar het goede doel dat jij wilt steunen. De fondsen die 12ME ophaalt, worden integraal naar het Open Medicine Foundation doorgestort.

Een hart voor ME

Elk jaar in de eindejaarsperiode worden in een Oudenaardse deelgemeente heerlijke hartenwafeltjes gebakken. De wafeltjes worden in keurig versierde blikken dozen verkocht en de opbrengst gaat naar wetenschappelijk onderzoek naar ME/CVS. De hartenwafeltjes zijn een bijzondere delicatesse en brachten vorig jaar maar liefst 4000 euro op. 

Run for ME/CVS

In 2019 deed 12ME deed mee aan de marathon van Gent! Enkele dappere vrijwilligers lieten zich op hun loopshirt sponsoren en konden zo meer dan 2000 euro ophalen voor de strijd tegen ME/CVS.

De actie bereikte de lokale pers en zorgde voor een uitgebreid artikel in Primo Magazine over de ernst van ME/CVS en de nood aan wetenschappelijk onderzoek. 

Op 27 oktober, de dag van de marathonwedstrijd, brachten onze lopers één voor één een knalprestatie.

Rospot

Alle beetjes helpen zei de vlieg en ze pieste in de zee! Daarom zamelt 12ME jouw oude rosse centjes in om zo elke mogelijkheid te benutten om het wetenschappelijk onderzoek naar ME/CVS een financieel duwtje in de rug te geven. We maakten mooie etiketten die je op een ronde doos kunt plakken om zo je eigen ‘rospot’ te maken. Die kun je vervolgens achterlaten in supermarkten of theaters. Met wat informatieve folders erbij vergroot je ook nog eens de bewustmaking over de ziekte. 

Kaartjesverkoop

12ME verkoopt in 2022 opnieuw prachtige kerstkaartjes. Dit jaar werden ze gemaakt door lotgenote Dilani Schipper. 

Voor een setje van 8 kaarten, inclusief gouden enveloppen en verzendkosten, betaal je slechts:
👉 €10
👉 Voor 2 setjes: €18
👉 en voor 3 setjes: €24
Zowel in België als in Nederland.
 
Het geld dat we ophalen gaat integraal naar Open Medicine Foundation, een Amerikaanse ngo die hoogstaand wetenschappelijk onderzoek naar ME/CVS financiert. Als je voor eind november een setje koopt, wordt jouw bijdrage aan OMF verdriedubbeld wegens Triple Giving Tuesday!

De warmste week

Elk eindejaar organiseert de Vlaamse omroep (VRT) ‘De Warmste Week’ waarbij vrijwilligers de handen uit de mouwen steken om een goed doel te steunen. Voor 12ME is dat, samen met de internationale ME-dag op 12 mei, het hoogtepunt van het jaar! Tijdens voorbije edities werden onder meer een pasta-avond, een muziekoptreden, een karaoke-avond, kerstkraampjes en een quiz georganiseerd. 

De opbrengst gebruiken we voor voor bewustmakingscampagnes rond ME/CVS of wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte. Ook dit jaar proberen we deze olijke traditie in leven te houden. Sta je te springen om zelf een actie te organiseren, voor 12ME? Neem dan contact met ons op via: info@12me.be.

Waar gaat het geld naartoe?

12ME spendeert een klein deel van haar inkomsten  aan werkingskosten en bewustmakingscampagnes. We proberen echter zo veel mogelijk van de ingezamelde fondsen rechtstreeks door te storten naar wetenschappelijk onderzoek naar ME/CVS.

Gewoonlijk werken we daarbij samen  met professionele organisaties zoals Open Medicine Foundation, ME Research UK, Invest in ME Research of Solve ME/CFS Initiative. Indien er zich in België een beloftevol project aandient dan zullen we dat ook proberen steunen. 

Gedetailleerde informatie over het financieel beheer van onze vzw, vind je in onze jaarrekeningen.