Over 12ME

12ME is een Belgische vereniging zonder winstoogmerk (vzw) die met een positief verhaal de ernst van de ziekte Myalgische Encefalomyelitis /Chronisch Vermoeidheidssyndroom (ME/CVS) onder de aandacht wil brengen. Daarbij richten we ons in de eerste plaats op de bewustmakingsacties rond de internationale ME/CVS-dag op 12 mei. We betrachten onze acties uit te breiden naar de eindejaarsperiode en daarbij fondsenwerving op te nemen om zo het wetenschappelijk onderzoek naar ME/CVS te ondersteunen.

Ontstaan

De eerste activiteiten van 12ME dateren van 2018 met onder meer de actie Rock ME for Life waarbij geschilderde steentjes werden verkocht voor ME/CVS. Pas in 2019 maakten we de stap om een officiële vereniging te worden. We waren verontwaardigd over de erbarmelijke toestand van ME/CVS-patiënten in België en wilden een voortrekkersrol spelen om deze situatie te verbeteren.

Bestuursleden

Het bestuur van 12ME bestaat uit personen met ME/CVS en hun familieleden. Enkele van onze bestuursleden lijden aan ernstige ME/CVS en zijn volledig huisgebonden. Dat verklaart waarom veel van onze activiteiten zich online afspelen.

Activiteiten

12ME richt zich voornamelijk op activiteiten om de situatie van ME/CVS-patiënten te verbeteren. Wij hebben jammer genoeg niet de capaciteit om lotgenotenbijeenkomsten te organiseren of een permanentie te onderhouden waaraan patiënten vragen kunnen stellen, over geschikte artsen, mogelijke behandelingen of invaliditeitsuitkeringen. Daarvoor verwijzen we je graag door naar andere ME/CVS-verenigingen en – groepen in België en Nederland.  

Lid worden?

12ME streeft er momenteel niet naar haar ledental uit te breiden. Wij zoeken als vereniging eerder personen die mee acties willen organiseren om de situatie van ME/CVS-patiënten in België te verbeteren. Heb je interesse? Neem dan een kijkje op onze ‘Steun Ons’ pagina en word lid van onze Facebookgroep waarin we nieuwe acties bespreken en opzetten.

12ME op sociale media

Blijf op de hoogte van onze activiteiten door onze Facebook– of Instagrampagina te volgen. 

Gegevens

  • Naam: 12ME
  • Rechtsvorm: Vereniging Zonder Winstoogmerk (VZW)
  • Ondernemingsnummer: 0730.579.551
  • Adres: Sint-Laurentiusstraat 87, 9700 Oudenaarde, België.
  • Rechtspersonenregister: Gent – afdeling Oudenaarde

Privacy policy

Onze privacyverklaring geeft aan hoe uw gegevens gebruik kunnen worden na een bezoek aan deze website.