Een Hart Voor ME 2022: een nieuw record verbroken!

Ook in 2022 hebben vrijwilligers weer heerlijke hartenwafeltjes gebakken ten voordele van 12ME. Dankzij de inzet van onze bakkers en verkopers is er een nieuw record gevestigd van 308 bestellingen. Het enthousiasme van de kopers maakte een groot succes van de actie en er werd maar liefst 4000 euro opgehaald voor de strijd tegen de ziekte myalgische encefalomyelitis/chronisch vermoeidheidssyndroom (ME/CVS). We willen iedereen die meehielp of wafeltjes kocht heel hartelijk bedanken voor de hartverwarmende inspanningen!

Vaste traditie

De hartenwafeltjes zijn intussen een vaste traditie geworden in de eindejaarsperiode. Dit is inmiddels het vijfde jaar op rij dat we wafeltjes verkopen voor de strijd tegen de ziekte ME/CVS. Ook dit jaar werden wafeltjes per post opgestuurd naar mensen die te ver woonden om ze in Oudenaarde te komen ophalen.

De wafeltjes worden ambachtelijk gemaakt aan de hand van een geheim familierecept. We presenteren ze in mooi versierde blikken dozen waardoor ze het ideaal geschenk zijn voor Kerst en Nieuwjaar. Onderstaande foto geeft aan hoe de hartendozen er dit jaar uitzagen.

Hoeveel wafeltjes werden er verkocht?

Nog nooit werden er zoveel wafeltjes verkocht. 308 Bestellingen werden er opgenomen, wat uitkomt op 9240 hartenwafeltjes! 183 Porties werden in mooi versierde feestdozen gepresenteerd, de andere 125 waren voor mensen die hun dozen van vorig jaar lieten bijvullen. In totaal zorgde de actie voor een opbrengst van maar liefst 4000 euro.

Waar gaat het geld naartoe?

12ME gebruikt de opbrengst om het wetenschappelijk onderzoek naar ME/CVS te ondersteunen. We werken daarbij samen met drie goede doelen die hierin gespecialiseerd zijn: de Open Medicine Foundation (OMF)Solve ME/CFS Initiative en ME Research UK (MERUK). Zij hanteren een strenge selectieprocedure zodat enkel wetenschappelijke projecten van hoge kwaliteit gefinancierd worden.

Dank aan alle vrijwilligers

Dankzij de hartenwafeltjes kan 12ME het onderzoek naar deze invaliderende ziekte ondersteunen. Hartelijk dank aan iedereen die hieraan bijdroeg. In de eerste plaats onze vaste vrijwilligers die de wafeltjes hielpen bakken en verdelen, met name: Kristien De Vos, Geert De Vos, Stefaan Coutereel, Marc Marijns, Eva Tack en Dries Hubrechts. Maar we willen ook graag iedereen bedanken die wafeltjes kocht en zo onze vereniging een hart onder de riem stak. 

Dikke merci en hopelijk tot volgend jaar!