Millions Missing Gent 2023

Op zaterdag 13 mei, van 14 tot 17 uur, organiseren we een Millions Missing actie voor ME/CVS-patiënten aan het Emile Braunplein te Gent.

We gaan er een 100-tal lege schoenenparen uitstallen onder de stadshal. Deze schoenen staan symbool voor de miljoenen ME/CVS-patiënten wereldwijd die wegens ziekte uit het dagelijkse leven verdwenen zijn. Vandaar de naam ‘Millions Missing’. Bij elk schoenenpaar plaatsen we een getuigenis van iemand die lijdt aan ME/CVS.  

Met enkele vrijwilligers gaan we ook flyeren en voorbijgangers informeren over ME/CVS en de nood aan meer wetenschappelijk onderzoek. De band Konnies zal voor Nederlandstalige muziek zorgen met eigen nummers.

Wil je ook deelnemen aan de actie? Kom dan op 13 mei naar het Emile Braunplein in Gent. Iedereen is welkom om elkaar te leren kennen en ervaringen te delen. Patiënten die er niet bij kunnen zijn, kunnen een getuigenis delen op deze ‘Padlet’ Pagina. Die zullen we dan afdrukken en bij een schoenenpaar plaatsen.

De foto’s geven aan hoe het er tijdens een vorige editie van Millions Missing Gent, in 2019, aan toe ging.

Tot 13 mei!

Hoe plaats je een getuigenis?

1) We gebruiken Padlet om getuigenissen te verzamelen. De eerste stap is dus om naar deze webpagina te gaan: https://padlet.com/12mevzw/millions-missing-gent-2023-deel-je-ervaringen-met-me-cvs-ie5oao8fy5z2grwa

2) Hier zie je een overzicht van de getuigenissen die al gepost zijn. Door op het gele plus icoontje rechts onderaan te klikken kan je zelf ook een getuigenis toevoegen.

3) Als je op plus icoontje klikt, krijg je een nieuw scherm waar je jouw getuigenis kunt typen. Bovenaan onder ‘Onderwerp kun je voor jouw tekst een titel kiezen maar dat is niet vereist. De tekst voor je getuigenis type je in het vakje daaronder (waar staat: ‘Schrijf iets ongeloofelijks…’).

4) Je kan ook een foto uploaden door op het eerste icoontje te klikken. Vervolgen ga je naar de folder op je computer of smartphone waar je jouw foto opsloeg en klik je op het fotobestand.

5) Kijk je tekst nog even goed na. Je kan hem volledig anoniem posten of door bijvoorbeeld enkel je voornaam te vermelden. Deze pagina is openbaar dus post geen info die je niet publiek wilt delen. Als je klaar bent om te posten klik je rechts bovenaan op ‘Publiceren’.

Hartelijk bedankt om onze Millions Missing actie te steunen!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *