€52.562 voor wetenschappelijk onderzoek

Onze vereniging zonder winstoogmerk 12ME bestaat dit jaar 5 jaar. Om dat te vieren hadden we op vrijdag 5 juli allerlei activiteiten gepland.

Zo was er een standje van 12ME met info over myalgische encefalomyelitis/chronisch vermoeidheidssyndroom (ME/CVS) op de boeren & rommelmarkt bij Santo in Gent. Er was simultaanschaken en verschillende voorbijgangers tekenden de petitie over post infectueuze aandoeningen zoals ME/CVS en Long Covid. Voormalig voorzitter Jens gaf een speech over wat ME/CVS inhoudt en welke activiteiten 12ME onderneemt om patiënten met de ziekte te helpen. De muziekband the Akulas zorgde ten slotte voor een gezellig einde van de avond.

Het hoogtepunt van de dag was echter de aankondiging van onze donaties. In de voorbije vijf jaar heeft 12ME maar liefst €52.562 gedoneerd aan onderzoek naar ME/CVS. Daarmee hopen we wetenschappers te steunen zodat we betere kennis kunnen opbouwen over de oorzak(en) en behandeling van ME/CVS.

Zo steunen we ME/CVS-charities die samenwerken met topwetenschappers aan prestigieuze medische instellingen zoals Stanford University of het Charité in Berlijn. We hebben al geld gedoneerd aan Solve ME/CFS Initiative, Open Medicine Foundation en ME Research UK. Onze laatste donatie ging naar een nieuwe Oostenrijkse organisatie: de WE&ME Foundation dat zich ook op ME/CVS-onderzoek focust. Zij financieren o.a. het onderzoek van toponderzoekers zoals Akiko Iwasaki (Yale University) en Maureen Hanson (Cornell University).

We willen graag iedereen bedanken die ons in de voorbij 5 jaar gesteund heeft. Dankzij jullie inzet en donaties konden we ons inzetten voor personen met ME/CVS. We hopen er nog vele jaren bij te kunnen doen en echte verandering mogelijk te maken. Wordt vervolgd!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *