Bake for 12ME

12 mei is de internationale dag voor de ziekte myalgische encefalomyelitis/chronisch vermoeidheidssyndroom (ME/CVS). Met een creatieve bakcompetitie hopen we deze vergeten ziekte onder de aandacht te brengen.

©Eva Tack Illustraties

ME/CVS is een chronische, invaliderende aandoening die in België naar schatting 20.000 tot 30.000 personen treft. Oorzaak en pathologie zijn tot op heden onbekend en een effectieve behandeling is er niet. Naar schatting een kwart van de ME/CVS-patiënten is huis- of bedgebonden. Er is dringend meer wetenschappelijk onderzoek nodig naar de ziekte. 

Omdat we de straat niet op kunnen om ME/CVS onder de aandacht te brengen, start 12ME met een online bewustmakingsactie. Van 1 tot 12 mei vragen we je om je beste bakkunsten boven te halen. Er is zelfs een verrukkelijke prijs mee te verdienen. Om mee te dingen, ga je als volgt te werk: 

1) Bak iets lekkers, om het even wat! 

2) Post een foto van je heerlijke bakcreatie op Facebook of Instagram met de hashtag #bakefor12me.

3) Tagg vervolgens 3 personen en daag hen uit om hetzelfde te doen. 

De persoon die de heerlijkste foto post, krijgt drie verdiepingen vol heerlijke chocoladesoezen aan huis geleverd! Op 12 mei maakt onze jury de winnaar bekend.

Via onze bakcompetitie hopen we ME/CVS ondanks alle coronarestricties op een creatieve manier onder de aandacht te brengen. Onderstaande tekst kun je gebruiken om op Facebook of Instagram van start te gaan. Op onze website vind dan weer je handige flyers en factsheets waarmee je mensen kunt informeren over ME/CVS.

12 mei is de internationale dag voor de ziekte myalgische encefalomyelitis/chronisch vermoeidheidssyndroom (ME/CVS). Omdat we de straat niet op kunnen, starten we een online bewustmakingsactie.

Het concept is simpel:

1) Bak iets lekkers, om het even wat!
2) Post een foto van je heerlijke creatie met de hashtag #bakefor12me (zet je bericht op openbaar)
3) Tagg vervolgens 3 personen en daag hen uit om hetzelfde te doen.

De persoon die de heerlijkste foto post, krijgt drie verdiepingen vol heerlijke chocoladesoezen aan huis geleverd. Op 12 mei maakt de patiëntenvereniging 12ME de winnaar bekend.

Voor meer info over ME/CVS, surf naar : www.12me.be

Veel bakplezier!

(Onze actie is geïnspireerd door de Amerikaanse actie bake4me/cfs van het Open Medicine Foundation).