Een hart voor ME 2020: wafeltjes in tijden van corona

Ook in 2020-2021 bakte 12ME lekkere hartenwafeltjes ten voordele van het wetenschappelijk onderzoek naar ME/CVS. Hoewel de coronacrisis onze actie bemoeilijkte, werd er toch een mooi bedrag opgehaald. Hartelijk dank aan alle vrijwilligers die zich hiervoor inzetten, in het bijzonder onze voorzitter Kirstien De Vos. 

Elk jaar een klinkend succes

12ME haalt het grootste deel van zijn inkomsten uit acties die vrijwilligers organiseren voor de vereniging, met name tijdens de warmste week op het einde van het jaar. Eén actie die een jaarlijkse vaste waarde lijkt te worden en telkens uitdraait op een klinkend succes is ‘Een hart voor ME’. Daarbij bakken we verse hartenwafeltjes op basis van een (geheim) familierecept. Die verkopen we dan in mooi versierde blikken dozen, het ideaal geschenk voor kerst en nieuw. Onderstaande foto geeft aan hoe enkele hartendozen van deze editie er uitzagen: 

De hartenwafeltjes werden verkocht in dozen met feestelijk design.

De invloed van de coronacrisis

De coronacrisis maakte het bijzonder moeilijk om ‘Een hart voor ME’ te organiseren. Even leek het onzeker of de actie kon doorgaan want het provinciebestuur van Oost-Vlaanderen vaardigde tijdelijk een verbod uit op occasionele, niet-commerciële verkoop. Gelukkig kon onze actie op het einde van het jaar toch plaatsvinden, zij in het bescheiden omvang. Wij hebben de verkoop bewust gedecentraliseerd en in kleine kring gehouden om het risico op besmetting zo veel mogelijk te beperken. Hartelijk dank aan vrijwilligers zoals Stefaan Coutereel, Geert De Vos en Gilles en Henriette Slots die ons daarbij hielpen.

Onze voorzitter Kristien De Vos in haar ‘bakkot’, de plaats waar de heerlijke hartenwafeltjes gebakken worden.

Kleurig en chic

Illustrator Eva Tack maakte voor ons een professionele afbeelding die we in de doos wafeltjes plaatsten om de mensen te bedanken voor hun steun en hen naar onze 12ME website door te verwijzen voor meer informatie. Dat zorgde ervoor dat het geheel er kleurig en chic uitzag. De dozen wafeltjes gingen dan ook als zoete broodjes de deur uit.

Zo wisten we alsnog een mooie opbrengst te bekomen. Hoewel de finale berekening nog gemaakt moet worden, zullen we naar schatting zo’n 2500 euro winst maken, geld die we kunnen inzetten in de strijd tegen ME/CVS. 

Hartelijk bedankt aan iedereen die wafeltjes kocht of hielp bakken. 

Op naar volgend jaar! 

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *