Een nieuwe voorzitter

 12ME stelt met trots haar nieuwe voorzitter voor: Kristien De Vos! 

Kristien is zelf geen patiënte maar kent de ziekte door en door. Ze weet erg goed welke moeilijkheden de diagnose met zich meebrengt en hoe invaliderend de ziekte is. Ze is reeds 12 jaar mantelzorger van een patiënt met ernstige ME/CVS (ze is namelijk de mama van Michiel) en nam aan verschillende bewustmakingsacties deel waaronder Millions Missing Gent 2019.

Kristien is al geruime tijd een van de belangrijkste krachten achter 12ME. Haar hartenwafeltjes brachten twee jaar op rij een mooie opbrengst op waardoor onze vereniging 5000 euro kon doneren aan wetenschappelijk onderzoek naar ME/CVS.

Twee voormalige bestuursleden van 12ME, Jens Acke en Matthieu Frijlinck, doen een stap terug. Hoewel zij de vereniging blijven steunen, zullen zij dat wegens persoonlijke redenen niet langer als bestuurslid doen.

12ME hoopt met een nieuwe voorzitter aan het roer enkele mooie initiatieven te kunnen organiseren in de strijd tegen ME/CVS. Kristien schrijft daarover:

“ME/CVS is een vreselijke ziekte die niet enkel de patiënt zelf maar ook diens directe omgeving treft. Ik hoop dat we met 12ME het stigma en de vooroordelen rond ME/CVS kunnen aanpakken. We willen ook opnieuw geld inzamelen voor wetenschappelijk onderzoek want patiënten verdienen hoop, hoop dat er gauw een effectieve behandeling gevonden wordt.”

In de eindejaarsperiode zullen er opnieuw hartenwafeltjes gebakken worden voor 12ME, zij het in aangepaste vorm wegens de coronacrisis. Later zullen we hier meer informatie over delen.