Millions Missing Brussel 2024

Op zaterdag 11 mei organiseren we een Millions Missing actie in Brussel. De actie gaat van door 14.00 tot 16.00 uur op het Brouckèreplein in het centrum van de stad.

Lege schoenenparen

We gaan op het plein een 100-tal lege schoenenparen uitstallen die symbool staan de miljoenen ME/CVS-patiënten wereldwijd die wegens zieke uit het dagelijkse leven verdwenen zijn. Vandaar de naam ‘Millions Missing’. Bij elk schoenenpaar plaatsen we een getuigenis van iemand die lijdt aan ME/CVS.

Met enkele vrijwilligers gaan we ook flyeren en voorbijgangers informeren over ME/CVS en de nood aan meer wetenschappelijk onderzoek. We hopen dat we met zo veel mogelijk patiënten, zorgverleners en sympathisanten kunnen samenkomen om ME/CVS onder de aandacht te brengen. Patiënten met Long Covid zijn ook welkom, wegens de gelijkaardige problematiek.

De foto’s op onderstaande webpagina geven aan hoe het er tijdens onze vorige editie, Millions Missing in Gent, in 2023, aan toe ging.

Vrijwilligers gezocht

We zoeken nog vrijwilligers die op het evenement willen helpen met flyeren en informeren. Heb je interesse? Stuur ons dan een bericht op michiel@12me.be.

Deel je getuigenis!

Kun je zelf niet aanwezig zijn op de Millions Missing actie? Dan kun je wel je getuigenis delen via de instructies op deze pagina. We plaatsen dan jouw getuigenis bij de lege schoenen zodat voorbijgangers kunnen zien wat ME/CVS inhoudt en welke impact de ziekte heeft.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *