Winnaar 12ME fotowedstrijd

"Deze bloedende hartjes staan symbool voor het verlies van mijn dromen, mijn doelen, om wat ik kon en om wie ik was.” (Ik heb deze foto in mijn tuin gemaakt - anonieme inzending).

Van 1 tot 12 mei 2022 organiseerde 12ME een fotowedstrijd om de internationale bewustmakingsdag voor ME/CVS in de kijker te plaatsen. We riepen ME/CVS-patiënten en hun naasten op om met hun smartphone een foto te maken van iets dat hen raakt, iets wat hun omgeving typeert of iets wat een bijzondere betekenis heeft voor hen. De foto had als bedoeling om een kunstzinnige inkijk te geven in je leefwereld als ME/CVS-patiënt. Bij de foto kon men ook een kort stukje tekstje schrijven om extra duiding te geven.

De actie was een groot succes en we ontvingen meer dan 40 inzendingen. Er waren mooie foto’s van huisdieren, bloemen, kunstobjecten en weidse uitzichten. Andere inzendingen toonden de duisternis waarin veel ME/CVS-patiënten moeten leven, de voortdurende uitputting, pijn en frustratie over de vele beperkingen die de ziekte hen oplegt.

We hebben alle inzendingen samengevoegd tot een prachtig album dat op deze pagina (onder het menu ‘Patiënten aan het woord’) op onze 12ME website terug te vinden is. Indien je graag nog iets wilt wijzigen aan je inzending, mag je ons daar gerust een berichtje over sturen via Facebook of email.

Voor de jury, het voltallige bestuur van 12ME, was het niet eenvoudig om uit zo’n divers album aan prachtige foto’s een winnaar te kiezen. Uiteindelijk bereikten we consensus dat de anonieme inzending met bloedende hartjes, een bekroning verdient. Een pakket met 12ME-spullen wordt binnenkort naar onze fotografiewinnaar opgestuurd.

We willen graag nog eens alle deelnemers bedanken voor hun schitterende foto’s en pakkende teksten. Zo hebben we op een creatieve manier ME/CVS onder de aandacht gebracht.

2 gedachten over “Winnaar 12ME fotowedstrijd”

  1. Pingback: World ME Day 2022 roundup - World ME Alliance

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *