12ME doneert 4000 euro aan Solve ME/CFS Initiative

12ME is trots om op de internationale ME/CVS-dag opnieuw 4000 euro te doneren aan wetenschappelijk onderzoek. Deze keer doneren we de opbrengst van de hartenwafeltjes die we in de eindejaarsperiode bakten, aan Solve ME/CFS Initiative.

Solve werd opgericht in 1987 en is een van de oudste en grootste ME/CVS-organisaties in de Verenigde Staten. Het heeft een professioneel team dat uitstekend lobbywerk verricht om ME/CVS om de politieke agenda te zetten. Daarnaast kent Solve een belangrijk onderzoeksfonds, het Ramsay research grant program, waarmee ze wetenschappers van over de hele wereld stimuleren om de sprong naar ME/CVS-onderzoek te maken. Projecten worden er aan een grondige peer-review controle onderworpen en enkel kwalitatief hoogstaande voorstellen krijgen financiële steun. Solve heeft ook de You + ME Registry opgericht, een databank die systematisch gegevens van ME/CVS-patiënten verzamelt. Zo worden fondsen op de meest efficiënte manier ingezet om de pathologie van ME/CVS te ontrafelen.

Solve heeft in het verleden reeds belangrijke onderzoeksprojecten opgezet. Een overzicht van hun voorgaande studies vind je hier.

Met onze donatie willen wij Solve extra ondersteuning geven om hun werk verder te zetten. Dankzij een gulle donor worden tot 30 juni alle giften aan Solve verdubbeld. Die kans wilden we niet onbenut laten. Op het einde van het jaar, voor Triple Tuesday, plannen we opnieuw een donatie aan het Open Medicine Foundation.

We willen graag alle vrijwilligers bedanken die zich voor 12ME inzetten en deze donatie mogelijk maakten. Dankzij jullie kunnen we het onderzoek naar ME/CVS weer een hoognodig duwtje in de rug geven. Hopelijk komt er zo gauw mogelijk een wetenschappelijke doorbraak en een behandeling voor ME/CVS.

1 gedachte over “12ME doneert 4000 euro aan Solve ME/CFS Initiative”

  1. Pingback: 12ME doneert 4000 euro aan Solve ME/CFS Initiative - World ME Alliance

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *