12ME doneert nog eens €2.000 aan OMF

Paco en Elvis

Voor 12ME is het wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte myalgische encefalomyelitis/chronisch vermoeidheidssyndroom (ME/CVS) een topprioriteit. Daarom zijn we ontzettend blij dat we deze eindejaarsperiode opnieuw 2.000 euro kunnen doneren aan de Amerikaanse non-profit ‘Open Medicine Foundation’ (OMF).

Het OMF heeft wetenschappelijke centra in de VS, Canada, Australië en Zweden die onderzoek verrichten naar ME/CVS. Het financiert ook klinische studies naar een effectieve behandeling. Zo kondigde het OMF recent aan een klinische studie uit te voeren naar twee medicijnen (Mestinon en Low Dose Naltrexone) die vaak off-label worden voorgeschreven bij ME/CVS. Met onze donatie hopen we ons steentje bij te dragen aan de zoektocht naar een effectieve behandeling.

In het kader van ‘Triple Giving November’ worden deze maand bovendien alle donaties aan het OMF door anonieme donors verdrievoudigd. Zo krijgt onze donatie extra slagkracht.

Onze donatie werd mogelijk gemaakt door jullie! Dankzij de vele vrijwilligers en sympathisanten die geld doneerden of Trooper* gebruikten bij hun online aankopen en zo gratis geld ophalen voor 12ME. Dankzij de velen die kaartjes, wafeltjes of kalenders** aankochten en zo onze vereniging steunden. Dankzij de ME/CVS-patiënten en hun naasten die gul bijdroegen aan de veiling van een blauwe bloem gemaakt door kunstenares Christina Baltais.

We willen jullie allemaal nog eens hartelijk bedanken. Dankzij jullie is het mogelijk om het wetenschappelijk onderzoek naar ME/CVS te financieren.

* Lees hier hoe je Trooper kunt gebruiken bij jouw online aankopen. Jij betaalt zelf geen cent meer maar geeft 12ME toch een financieel duwtje in de rug: https://12me.be/trooper-voor-me-cvs-onderzoek/

** momenteel verkopen we door overmacht geen producten online en is er dit jaar geen kerstkaartenactie. Wafeltjes kun je wel nog bestellen via: https://12me.be/een-hart-voor-me-2023/

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *