12ME doneert opnieuw 5000 euro aan het Amerikaanse Open Medicine Foundation

Net als vorig jaar doneert 12ME 5000 euro aan wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte myalgische encefalomyelitis/chronisch vermoeidheidssyndroom (ME/CVS). Het bedrag wordt overgemaakt aan de Amerikaanse ngo Open Medicine Foundation.

Foto: Kristel

ME/CVS is een chronische ziekte die vaak voorkomt en grote invaliditeit veroorzaakt. Toch weet men relatief weinig over de achterliggende pathologie en mogelijke risicofactoren. Er is tot op heden ook geen effectieve behandeling voor ME/CVS. Daarom is er dringend meer en beter wetenschappelijk onderzoek nodig.

12ME zamelde het voorbije jaar via allerhande creatieve activiteiten geld in om het wetenschappelijk onderzoek naar ME/CVS een duwtje in de rug te geven. Dankzij de hulp van talloze vrijwilligers wisten we een mooi bedrag op te halen. Net als vorig jaar storten we op de internationale ME/CVS-dag op 12 mei een som van 5000 euro door naar het Open Medicine Foundation (OMF).

OMF is een Amerikaanse ngo die hoogstaand wetenschappelijk ME/CVS-onderzoek financiert. Het werkt samen met topwetenschappers en heeft onderzoeksteams gelieerd aan prestigieuze universiteiten zoals Stanford en Harvard. Inmiddels is het OMF-team uitgebreid met een ME/CVS-onderzoekscentrum in Australië en Zweden waar allerlei nieuwe studies voorbereid worden. Zowel de CEO, Linda Tannenbaum als de wetenschappelijk directeur, Ron Davis, hebben een dochter of zoon met ME/CVS en weten goed hoe invaliderend de ziekte kan zijn. Door aan het OMF te doneren hopen we dat onze donatie zo efficiënt mogelijk wordt ingezet om een behandeling voor ME/CVS mogelijk te maken.   

12ME wil haar vrijwilligers en sympathisanten hartelijk bedanken want het is dankzij jullie steun, giften, eindejaarsacties en Trooper-enthousiasme dat we dit geld kunnen doneren. 

Om dit in de toekomst te kunnen blijven doen, kan je ons financieel steunen door:

Hopelijk kunnen we volgend jaar een nog groter bedrag doneren!

Dank ook aan Kristel om onze donatiecheque in de kijker te zetten.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *