Creatief infomarktje te Gent: foto’s en verslag

Op 11 september organiseerde 12ME een gezellig marktje in Gent om aandacht te vragen voor de ziekte ME/CVS. In de serene sfeer van Institut Moderne hadden we een infostandje gebouwd met folders en flyers over ME/CVS. We verkochten er allerlei creatieve spulletjes die gemaakt werden door patiënten en hun naasten. Er was ook een streepje kunst in de vorm van 2 grote kunstwerken die door meer dan 60 patiënten samen werden vervaardigd.

Verder was er een gezellige bar waar bezoekers elkaar konden ontmoeten en waar men even kon neerzitten voor een drankje of cake. In het nabijgelegen park waren er spelletjes voor kinderen. Hieronder vind je getuigenissen en impressies van enkele bezoekers:

“Ik ben blij dat ik er even bij kon zijn. Ik heb mooie spulletjes gekocht en genoten van cake en een drankje, een babbel. Het was mooi om een mix van mensen te mogen ontmoeten, sympathisanten, mantelzorgers en familie en vrienden en patiënten. Ik heb heel wat gesprekken gehad en dan hoor je dat op elk niveau van ziek zijn er een specifieke problematiek is van lichte tot zware ME.”

“Wat een heerlijke dag was gisteren! Zoveel leuke ontmoetingen. Ik heb ook nog wat schatten kunnen vinden op het marktje.”

“Mooi initiatief! Genoten van de mooie kunstwerken van de vele lotgenoten, van een babbel, van een kopje koffie. Terug naar huis met mooie wenskaarten en lekkere vijgenconfituur.”

Het werd een gezellige middag waarin we ruim €800 ophaalden voor wetenschappelijk onderzoek naar ME/CVS. We zullen dit bedrag integraal doorstorten aan het Open Medicine Foundation (OMF) op Triple Giving Tuesday, zodat onze donatie verdrievoudigd wordt.

Onze noorderburen van ME Centraal kwamen helemaal de grens over om ons 12ME marktje te kunnen bezoeken. Zij schrijven op hun website:

“Niet alleen de locatie getuigde van klasse, ook de inrichting van het gedeelte waar mooie spulletjes werden verkocht,  door ME-patiënten en vrienden en verwanten gemaakt.

En de weide aan de zijkant van het gebouw, waar de kinderen de grootste lol hadden en onder professionele begeleiding leuke spelletjes deden. Natuurlijk werkte ook het weer geweldig mee.

Al met al een licht en blij feest, omdanks de intrieste aanleiding: dat ME-patiënten nog grotendeels zelf geld moeten genereren voor broodnodig onderzoek naar hun ziekte. Dat politek en wetenschap dat eens tot zich door lieten dringen.”

Het hele verslag van ME Centraal kan je nalezen op hun website: https://mecentraal.wordpress.com/2022/09/12/creatieve-infomarkt-gent/

Op onze facebookpagina vind je een volledig fotoalbum van de dag terug: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.3668299950063231&type=3

We willen graag nog eens de vele vrijwilligers bedanken die het 12ME marktje hielpen bemannen. Zonder jullie enthousiaste hulp zou dit niet mogelijk geweest zijn. Merci!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *