Gezamenlijk kunstwerk lotgenoten ME/CVS – editie 2024

UPDATE: je kan helaas niet meer inschrijven, we hebben 100 MEdegenoten die meedoen.

Al voor de vierde keer organiseert 12ME een kunstwerk dat we gezamenlijk maken. Elke lotgenoot schildert of versiert vanuit huis een houten lepeltje. Deze worden nadien samengevoegd tot één groot bewustmakingsstuk dat we online presenteren op 12 mei 2024 om aandacht te vragen voor de ziekte ME/CVS. We hopen ook de pers hiermee te bereiken.

Interesse? Laat het ons weten vóór 1 maart. Je hoeft geen kunstenaar te zijn om mee te doen.

:point_right: mail je naam en adres naar info@12me.be
:point_right: wij sturen je per post een houten lepeltje (15 cm x 3,2 cm) op
:point_right: je schildert of versiert deze in bonte kleuren
:point_right: je stuurt deze terug naar het adres in BE of NL

Benieuwd naar onze eerdere gezamenlijke werken en de boodschap erachter? Hier lees je er meer over: …

:frame_with_picture: ‘Langzaam maar zeker”, 2023, door 52 lotgenoten: https://12me.be/gezamenlijk-kunstwerk-2023/

:frame_with_picture: ‘Draag ME in je hart’, 2021, door 45 lotgenoten: https://12me.be/draag-me-in-je-hart/

:frame_with_picture: ‘SaMEn’, 2019, 45 lotgenoten en hun naasten: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2941441139415786&type=3

Christina Baltais schrijft over haar deelname vorig jaar: “Meedoen aan dit project was heel belangrijk voor me. Het samenvoegen van onze kunst in één groot bewustmakingsstuk is symbolisch voor onze gezamenlijke strijd voor een betere toekomst voor ons allen.

Het is ook een manier om tóch samen te zijn, terwijl we dat fysiek niet meer kunnen, omdat we te ziek zijn om ons huis of bed te verlaten. Ik vind het betekenisvol dat elke schijf is gemaakt door iemand die leeft met ME/CVS. Je weet dat er een verhaal achter zit. Elk werkje vertegenwoordigt een leven dat volledig verwoest is door deze ziekte.” (vertaald uit het Engels)

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *