SaMEn: draag ME in je hart

Met dit kleurrijke kunstwerk brengen we met 45 lotgenoten met de ziekte ME/CVS onze gezamenlijke stem naar buiten. We hebben onze spaarzame energie creatief ingezet en elk apart canvasjes geschilderd, die samen dit hart vormen. Een hart voor ME.

Vandaag is het 8 augustus, de dag van ernstige ME, en staan we extra stil bij hen die (zeer) ernstig door deze ziekte getroffen zijn. Die hun dagen binnenshuis doorbrengen. Sommigen geheel bedlegerig, afhankelijk van zorg en in het donker. Afgezonderd van de wereld en hun naasten. We vergeten jullie niet. 

Met dit werk willen we op een creatieve manier aandacht vragen voor deze ziekte waar nauwelijks aandacht voor is. We tonen onze kracht door saMEn te blijven strijden voor erkenning, betere patiƫntzorg en meer geld voor onderzoek! We vragen om ons niet te vergeten: Draag ME in je hart.

Op onze facebookpagina kan je elk werk nog eens van naderbij bekijken, met enkele verhalen van de kunstenaars erbij.

Voor een blik achter de schermen en hoe dit kunstwerk tot stand kwam, kan je meer lezen op ME Centraal.

1 gedachte over “SaMEn: draag ME in je hart”

  1. Pingback: Gezamenlijk kunstwerk lotgenoten ME/CVS - editie 2024 - 12ME

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *